Znanost

Zaposlenici Fakulteta hrvatskih studija istražuju različite teme u područjima humanističkih, društvenih i interdisciplinarnih znanosti, točnije u poljima filozofije, povijesti, psihologije, sociologije, komunikologije, edukacijskih znanosti, hrvatskog latiniteta i kroatologije. Većina zaposlenika bili su, ili još uvijek jesu, uključeni u istraživačke projekte na nacionalnoj ili Sveučilišnoj razini, a neki od njih bili su voditelji istraživačkih projekata. Rezultate svojih istraživanja zaposlenici iznose na znanstvenim i stručnim skupovima koje organizira ili suorganizira Fakultet, kao i na ostalim domaćim i inozemnim znanstvenim i stručnim skupovima. Također, Fakultet hrvatskih studija izdaje interdisciplnarni znanstveno-stručni časopis Kroatologija.

Za sve upite u vezi sa znanstvenom i stručnom djelatnošću Fakulteta hrvatskih studija, možete se obratiti o.d. prodekanu za znanost prof. dr. sc. Nevenu Hrvatiću.


Objavljeno: 8. 4. 2024. u 09:27
Administrator

U lipnju 2020. i 2022. na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu organizirao je znanstvene skupove pod nazivom "Važnost europskoga sjećanja za europsku budućnost: Komunistički zločini." Namjera nam je nastaviti sa znanstveno-istraživačko-prezentacijskim aktivnostima te u lipnju 2024. godine organizirati, sada već tradicionalni, 3. međunarodni zannstveni skup koji će se nadovezati na prethodna dva skupa.

Znanstveni skup održat će se 20. i 21. lipnja 2024. na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Borongajska cesta 83d, Zagreb.

Mole se zainteresirani za sudjelovanje u izlaganju na znanstvenome skupu da do 15. svibnja 2024. pošalju naslov izlaganja popraćen kraćim sažetkom (do 700 znakova) te ključnim riječima na adresu elektronske pošte: znanstveni.zavod@fhs.hr

Pozivno pismo

Invitation Letter

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic