Obavijesti
Objavljeno: 9. 3. 2022. u 10:57
Danijela Vnučec Grdović
Novi online tečaj - Implementacija...

Centar za e-učenje Srca pripremio je novi online tečaj naziva „Implementacija kompetencijskog okvira kroz sustav Moodle“.Cilj je tečaja je educirati nastavnike kako implementirati kompetencije u sustav Moodle. U okviru tečaja nastavnici će se upoznati s osnovnim pojmovima vezanim uz kompetencije i ishode učenja te o ulozi kompetencija u nastavnom procesu

 

Objavljeno: 7. 2. 2022. u 09:38
Danijela Vnučec Grdović
Objavljeno: 8. 4. 2021. u 09:53
Josip Papak
50 besplatnih tečajeva za studente za...
Objavljeno: 16. 3. 2020. u 13:49
Administrator
Objavljeno: 10. 3. 2016. u 10:55
Danijela Vnučec Grdović
Priručnici i animacije o sustavu za...

U Katalogu-e kolegija ustanova u sustavu visokog obrazovanja RH možete pronaći i 44 kolegija nastavnika i suradnika Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Priručnike i animacije o sustavu za e-učenje Merlin studenti i nastavnici mogu pronaći ovdje

Objavljeno: 10. 3. 2016. u 10:09
Danijela Vnučec Grdović
Dostupan mini portal „Srce i otvoreno...

Međunarodni Tjedan otvorenog obrazovanja, koji se ove godine obilježava od 7. do 11. ožujka prilika je za raspravu, promišljanje i doprinos otvorenom obrazovanju kako u svijetu tako i u Hrvatskoj.

S ciljem obilježavanja Tjedna otvorenog obrazovanja Srce je uspostavilo mini portal „Srce i otvoreno obrazovanje. Riječ je o središnjem web-mjestu na kojem su objedinjeni online tečajevi, priručnici i ostali obrazovni materijali koji su rezultat rada zaposlenika Srca i dostupni su u otvorenom pristupu pod licencom Creative Commons. To znači da se navedenim materijalima može pristupiti bez naknade.

Objavljeno: 1. 7. 2011. u 16:58
Uređeno: 5. 7. 2013. u 12:52
Administrator

Moj oblak

Moj oblak je podatkovna usluga koja korisnicima u sustavu znanosti i visokog obrazovanja omogućava:

  • Udaljeno pohranjivanje datoteka - pohranjenim podacima možete pristupati s bilo koje lokacije putem web-preglednika ili uporabom standardnog WebDAV sučelja.
  • Organiziranje i pretraživanje datoteka - pohranjene datoteke moguće je organizirati u hijerarhijskoj strukturi direktorija, opisati dodatnim oznakama te ih potom pretraživati prema imenima, sadržaju ili dodanim oznakama.
  • Dijeljenje sadržaja s drugim korisnicima - datoteke i pretince s datotekama moguće je dijeliti s pojedinim korisnicima ili grupama korisnika.

FileSender

FileSender je web usluga koja korisnicima u sustavu  znanosti i visokog obrazovanja omogućava jednostavno i sigurno slanje proizvoljno velikih datoteka. Usluga je zasnovana na projektu FileSender. Korisnici pristupaju usluzi uporabom svog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Korisnici koji se nalaze izvan federacije AAI@EduHr mogu uslugu koristiti preuzimanjem vaučera poslanog od strane autenticiranog korisnika. Navedena usluga pruža se za razmjenu velikih datoteka koje obuhvaćaju podatke prikupljene u istraživačkim projektima, koje integriraju multimedijalne sadržaje kao i u drugim slučajevima kada slanje datoteka nije moguće ili prikladno korištenjem uobičajenih alata za slanje podataka kao što je elektronička pošta.

Tečajevi Srca

Sveučilišni računski centar već četrdeset godina održava stručne tečajeve iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT), a tečajeve smo podijelili na osnovne i specijalističke. Osnovne tečajeve Srca čini nekoliko skupina tečajeva:

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic