Znanost

Zaposlenici Fakulteta hrvatskih studija istražuju različite teme u područjima humanističkih, društvenih i interdisciplinarnih znanosti, točnije u poljima filozofije, povijesti, psihologije, sociologije, komunikologije, edukacijskih znanosti, hrvatskog latiniteta i kroatologije. Većina zaposlenika bili su, ili još uvijek jesu, uključeni u istraživačke projekte na nacionalnoj ili Sveučilišnoj razini, a neki od njih bili su voditelji istraživačkih projekata. Rezultate svojih istraživanja zaposlenici iznose na znanstvenim i stručnim skupovima koje organizira ili suorganizira Fakultet, kao i na ostalim domaćim i inozemnim znanstvenim i stručnim skupovima. Također, Fakultet hrvatskih studija izdaje interdisciplnarni znanstveno-stručni časopis Kroatologija.

Za sve upite u vezi sa znanstvenom i stručnom djelatnošću Fakulteta hrvatskih studija, možete se obratiti o.d. prodekanu za znanost prof. dr. sc. Nevenu Hrvatiću.


Objavljeno: 7. 6. 2019. u 08:25
Sanja Blažević

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu poziva na Međunarodnu znanstvenu i umjetničku konferenciju Suvremene teme u odgoju i obrazovanju – STOO koja će se održati od 15. do 17. studenoga 2019. u Zagrebu. Konferencija STOO jedna je u nizu aktivnosti kojima Učiteljski
fakultet obilježava 100 godina svojega djelovanja. Sudionici Konferencije moći će sudjelovati na jednom od deset simpozija s temama iz pedagogije i psihologije, filozofije, metodike, učenja i poučavanja hrvatskoga jezika, učenja i poučavanja stranoga jezika, ulozi
informacijskih i komunikacijskih tehnologija u osnovnoškolskom  obrazovanju, poučavanju matematike, kineziologije, likovnih i vizualnih umjetnosti te glazbenog odgoja i obrazovanja.

Konferencija STOO sudionicima će ponuditi četiri plenarna predavanja te dodatnih devet pozvanih predavanja domaćih i stranih stručnjaka u okvirima pojedinih simpozija. Održat će se i okrugli stol na suvremenu temu Bioetike i izazova suvremenog odgoja i obrazovanja na kojem će gostovati pozvani govornici s četiriju sveučilišta u Republici Hrvatskoj.

Konferenciju će popratiti i bogat umjetnički program – Izložba likovnih i teoretskih djela profesora likovnog obrazovanja Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 1919. do 2019., Koncert studenata i djelatnika Fakulteta te likovne i glazbene radionice.

Novi rok za prijavu sažetaka je 23. lipnja 2019.

Radovi izloženi na konferenciji bit će objavljeni u mrežnim zbornicima radova s otvorenim pristupom. Najbolji radovi bit će objavljeni u posebnom izdanju Hrvatskog časopisa za odgoj i obrazovanje koji je dio izdavačke djelatnosti Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Više detalja o konferenciji STOO nalaze se i na mrežnoj stranici Konferencije https://www.ufzg.unizg.hr/stoo/ .

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic