Znanost

Zaposlenici Fakulteta hrvatskih studija istražuju različite teme u područjima humanističkih, društvenih i interdisciplinarnih znanosti, točnije u poljima filozofije, povijesti, psihologije, sociologije, komunikologije, edukacijskih znanosti, hrvatskog latiniteta i kroatologije. Većina zaposlenika bili su, ili još uvijek jesu, uključeni u istraživačke projekte na nacionalnoj ili Sveučilišnoj razini, a neki od njih bili su voditelji istraživačkih projekata. Rezultate svojih istraživanja zaposlenici iznose na znanstvenim i stručnim skupovima koje organizira ili suorganizira Fakultet, kao i na ostalim domaćim i inozemnim znanstvenim i stručnim skupovima. Također, Fakultet hrvatskih studija izdaje interdisciplnarni znanstveno-stručni časopis Kroatologija.

Za sve upite u vezi sa znanstvenom i stručnom djelatnošću Fakulteta hrvatskih studija, možete se obratiti 


Objavljeno: 12. 1. 2018. u 08:24
Danijela Vnučec Grdović

Otvoren je poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja na dostavu projektnih prijedloga iz područja Internacionalizacija visokog obrazovanja koji je na mrežnim stranicama Europskog socijalnog fonda objavljen u prosincu:  http://www.esf.hr/natjecaji/obrazovanje/internacionalizacija-visokog-obrazovanja/

British Council djeluje na području visokog obrazovanja u svijetu kako bi promicao znanje i prijateljsko razumijevanje između Ujedinjenog Kraljevstva i drugih zemalja. Posebno Vam želimo skrenuti pažnju na stručnu potporu koju British Council pruža ustanovama s ciljem internacionalizacije visokog obrazovanja, pri čemu engleski jezik ima jednu od ključnih uloga.   

 

U tu svrhu pripremljena je brošura u prilogu koja odgovara na aktualne potrebe hrvatskih visokoškolskih ustanova u kontekstu Strategije za znanost i visoko obrazovanje, odnosno internacionalizacije kao jednog od njenih ključnih ciljeva. U brošuri su predstavljeni načini, proizvodi i usluge kojima British Council u Hrvatskoj može pomoći hrvatskim institucijama u njihovim međunarodnim naporima.

 

Vjerujemo da ćete prepoznati njihovu vrijednost te razmotriti njihovo uključivanje u Vaše projektne prijedloge.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic