Znanost

Zaposlenici Fakulteta hrvatskih studija istražuju različite teme u područjima humanističkih, društvenih i interdisciplinarnih znanosti, točnije u poljima filozofije, povijesti, psihologije, sociologije, komunikologije, edukacijskih znanosti, hrvatskog latiniteta i kroatologije. Većina zaposlenika bili su, ili još uvijek jesu, uključeni u istraživačke projekte na nacionalnoj ili Sveučilišnoj razini, a neki od njih bili su voditelji istraživačkih projekata. Rezultate svojih istraživanja zaposlenici iznose na znanstvenim i stručnim skupovima koje organizira ili suorganizira Fakultet, kao i na ostalim domaćim i inozemnim znanstvenim i stručnim skupovima. Također, Fakultet hrvatskih studija izdaje interdisciplnarni znanstveno-stručni časopis Kroatologija.

Za sve upite u vezi sa znanstvenom i stručnom djelatnošću Fakulteta hrvatskih studija, možete se obratiti 


Objavljeno: 1. 8. 2016. u 18:27
Jasminka Despot Lučanin

Šaljem informacije o natječajima, događanjima, partnerski profil te obavijesti za područja Znanost s društvom i za društvo, Europa u promjenjivom svijetu i Zajednički istraživački centar.

NATJEČAJI:

[if !supportLists]·         [endif]„Science to policy" related activities: do 14. rujna  2016. otvoren je MSCA natječaj koji omogućuje znanstvenicima boravak i rad u ministarstvima, nacionalnim agencijama, regionalnim i nacionalnim parlamentima, industriji i sl. u  nekoj od EU zemalja. Detaljnije informacije dostupne su ovdje:  information flyer on the MSCA Individual Fellowships 'Society and Enterprise Panel;

[if !supportLists]o   [endif]dedicated MSCA Forum  dostupan video s info događanja održanog 29. lipnja 2016. ("Where Business meets Research Talent")

[if !supportLists]o   [endif]IF call for proposals

[if !supportLists]o   [endif]Guide for Applicants.

[if !supportLists]·         [endif]Pregled najčešćih pitanja  o natječajima Znanost s društvom i za društvo Europska komisija objavila je ovdje: FAQ SWAFS 2016-17.

[if !supportLists]·         [endif]Agencija za mobilnost i programe EU objavljuje dodatan rok za dostavu projektnih prijedloga za aktivnost Mobilnosti između programskih i partnerskih zemalja (KA107) dodatni rok za dostavu projektnih prijedloga je  15.9.2016., natječaj je objavljen ovdje. Za dodatne informacije možete se obratiti i Odjelu za visoko obrazovanje u AMPEU na adresu elektroničke pošte erasmus@mobilnost.hr.

[if !supportLists]·         [endif]Na sljedećim stranicama objavljene su informacije o dobitnicima ERA Fellowships  http://www.era-fellowships.de/en/281.php među kojima je i pet institucija iz Hrvatske.

[if !supportLists]·         [endif]Sveučilište u Luxembourgu objavilo je natječaj za 13 doktorskih studenata u području digitalne povijesti i hermeneutike s rokom prijave 1. rujna 2016. Natječaj možete pronaći ovdje.

 

PARTNER SEARCH

[if !supportLists]·         [endif]Partnerski profil iz Nizozemske  Erasmus MC Dept Medical Ethics & Philosophy of Medicine za natječaj SwafS-18-2016: The Ethics of technologies with high socio-economic impact and Human Rights relevance

DOGAĐANJA

[if !supportLists]·         [endif]Macro-Regional Innovation Week: At the crossroads of three European Macro-Regions Danube, Adriatic-Ionian and Alpine Regions  u organizaciji Zajedničkog istraživačkog centra Europske komisije i AREA znanstvenog parka održat će se  u Trstu, Italiji od 26. do 30. rujna 2016. Prijava je moguća do 21. kolovoza 2016. te je predviđeno financiranje određenog broja sudionika iz Hrvatske. Dodatne informacije putem sljedeće poveznice: https://ec.europa.eu/jrc/en/event/training-course/macro-regional-innovation-week

[if !supportLists]·         [endif]Video Net4Society Webinara  o učinku dostupan je i možete ga pogledati ovdje.  Tema webinara je način ocjenjivanja učinka, a vodi ga Marta Soler-Gallart, koordinatorica IMPACT-EV projekta.

[if !supportLists]·         [endif]Nedavno je održan Net4Society sastanak eksperata na temu integracije društvenih i humanističkih znanosti u Obzoru 2020. i provođenja interdisicplinarnih projekata. Prezentacije možete preuzeti ovdje.

OBAVIJESTI

[if !supportLists]·         [endif]Ovdje možete vidjeti najnovije Net4Society obavijesti Obzor 2020. projekta, transnacionalne mreže nacionalnih osoba za kontakt za društveni izazov 6 i prijaviti se za dobivanje obavijesti namijenjenih istraživačima, nacionalnim osobama za kontakt i donosiocima odluka.

[if !supportLists]·         [endif]Obavijesti Zajedničkog istraživačkog centra za srpanj.

 

Marina Pražetina

Viša stručna savjetnica, Odjel za Obzor 2020.

Senior Adviser, Department for Horizon 2020

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic