Znanost

Zaposlenici Fakulteta hrvatskih studija istražuju različite teme u područjima humanističkih, društvenih i interdisciplinarnih znanosti, točnije u poljima filozofije, povijesti, psihologije, sociologije, komunikologije, edukacijskih znanosti, hrvatskog latiniteta i kroatologije. Većina zaposlenika bili su, ili još uvijek jesu, uključeni u istraživačke projekte na nacionalnoj ili Sveučilišnoj razini, a neki od njih bili su voditelji istraživačkih projekata. Rezultate svojih istraživanja zaposlenici iznose na znanstvenim i stručnim skupovima koje organizira ili suorganizira Fakultet, kao i na ostalim domaćim i inozemnim znanstvenim i stručnim skupovima. Također, Fakultet hrvatskih studija izdaje interdisciplnarni znanstveno-stručni časopis Kroatologija.

Za sve upite u vezi sa znanstvenom i stručnom djelatnošću Fakulteta hrvatskih studija, možete se obratiti 


Objavljeno: 20. 6. 2016. u 16:22
Jasminka Despot Lučanin

Priložene su obavijesti o događanjima, konferencijama, natječajima Obzora 2020.,  iskazu interesa za sudjelovanjem na projektu te obavijesti Zajedničkog istraživačkog centra.

Obavijesti o događanjima, konferencijama, natječajima Obzora 2020.  iskazu interesa za sudjelovanjem na projektu te obavijesti Zajedničkog istraživačkog centra:

DOGAĐANJA

•             Prezentacije s info dana i radionice za horizontalnu aktivnost Obzora 2020. „Znanost s društvom i za društvo“ te o odgovornom istraživanju i inovacijama koji su održani na Sveučilištu u Zagrebu možete preuzeti putem sljedeće poveznice.

•             ICT Proposers' Day održat će se 26.-27. rujna 2016. u Bratislavi

•             Crossing Borders. Migration and Citizenship Education in Europe, 10.-12. studenoga 2016. u Zagrebu

•             Međunarodna konferencija "Social Sciences and Humanities: a New Agenda for Europe's Challenges" održat će se u Bratislavi 15.-16. studenoga 2016. 

NATJEČAJI

•             Pregled otvorenih natječaja horizontalne aktivnosti Obzora 2020. „Znanost s društvom i za društvo“ možete pronaći ovdje.

•             Najavljena je objava pet novih natječaja o migracijama, tri aktivnosti istraživanja i inovacija te dvije aktivnosti koordinacije i potpore koji će biti pridodani radnom programu 13. Europe in a changing world - inclusive, innovative and reflective societies 2016-17  s predviđenim rokom prijave u veljači 2017.

PARTNER SEARCH

•             Vlerick Business School, of Ghent University and the Katholieke Universiteit Leuven: iskaz interesa za sudjelovanjem u SwafS-19-2016: Networking of National representatives and resources centres on Gender in R&I

PUBLIKACIJE

•             Najnovija publikacija o tri prioriteta povjerenika Europske komisije za istraživanje i inovacije Carlosa Moedasa, o  otvorenoj znanosti, otvorenim inovacijama i otvorenosti prema svijetu dostupna je ovdje: Open innovation, open science, open to the world.

•             Najnovije publikacije o preporukama za radni program Obzora 2020. za 2018.-2020. „Europa u promjenjivom svijetu“ možete pronaći ovdje:

•             Expert Advisory Group recommendations on 2018-2020 Work Programme; Horizon 2020: Societal Challenge 6 Europe in a changing world – Inclusive, innovative and reflective societies

•             External advice and societal engagement; Towards the 2018-2020 Work Programme Europe in a changing world – Inclusive, Innovative and Reflective Societies

OBAVIJESTI

•             Obavijesti Zajedničkog istraživačkog centra Joint Research Centre (JRC) - Newsletter

•             „Science & Policy: What's on EU's agenda“  izdanje za lipanj s pregledom aktivnosti EU institucija, najznačajnijih znanstvenih konferencija i novosti Zajedničkog istraživačkog centra

•             Obavijesti o Platformi pametne specijalizacije za lipanj  S3 Platform Newsletter

 

Za dodatna pitanja, stojim na raspolaganju.

Marina Pražetina

Agencija za mobilnost i programe Europske unije /

tel  +385 (0)1 555 6890

fax +385 (0)1 500 5699

marina.prazetina@mobilnost.hr

www.mobilnost.hr

www.obzor2020.hr

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic