Znanost

Zaposlenici Fakulteta hrvatskih studija istražuju različite teme u područjima humanističkih, društvenih i interdisciplinarnih znanosti, točnije u poljima filozofije, povijesti, psihologije, sociologije, komunikologije, edukacijskih znanosti, hrvatskog latiniteta i kroatologije. Većina zaposlenika bili su, ili još uvijek jesu, uključeni u istraživačke projekte na nacionalnoj ili Sveučilišnoj razini, a neki od njih bili su voditelji istraživačkih projekata. Rezultate svojih istraživanja zaposlenici iznose na znanstvenim i stručnim skupovima koje organizira ili suorganizira Fakultet, kao i na ostalim domaćim i inozemnim znanstvenim i stručnim skupovima. Također, Fakultet hrvatskih studija izdaje interdisciplnarni znanstveno-stručni časopis Kroatologija.

Za sve upite u vezi sa znanstvenom i stručnom djelatnošću Fakulteta hrvatskih studija, možete se obratiti 


Objavljeno: 12. 5. 2016. u 12:39
Jasminka Despot Lučanin

Zaklada Adris, najveća korporativna zaklada u ovom dijelu Europe, raspisiala je natječaj 28. travnja 2016. s mogućnošću prijave do 30. svibnja 2016. U ovogodišnjem, desetom natječajnom ciklusu Zakladna je Uprava na čelu sa svojim predsjednikom, Koradom Korlevićem, odlučila da će posebnu pozornost posvetiti interdisciplinarnim projektima Hrvatska u svijetu, svijet u Hrvatskoj te Demografija i migracije, čime će nastojati privući, prepoznati i podržati znanstvene projekte od nacionalne i šire važnosti. Više na:

http://www.adris.hr/odnosi-s-javnoscu/vijesti/zaklada-adris-ovogodisnji-jubilarni-deseti-natjecaj-pod-motom-hrvatska-u-svijetu-svijet-u-hrvatskoj/

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic