Znanost

Zaposlenici Fakulteta hrvatskih studija istražuju različite teme u područjima humanističkih, društvenih i interdisciplinarnih znanosti, točnije u poljima filozofije, povijesti, psihologije, sociologije, komunikologije, edukacijskih znanosti, hrvatskog latiniteta i kroatologije. Većina zaposlenika bili su, ili još uvijek jesu, uključeni u istraživačke projekte na nacionalnoj ili Sveučilišnoj razini, a neki od njih bili su voditelji istraživačkih projekata. Rezultate svojih istraživanja zaposlenici iznose na znanstvenim i stručnim skupovima koje organizira ili suorganizira Fakultet, kao i na ostalim domaćim i inozemnim znanstvenim i stručnim skupovima. Također, Fakultet hrvatskih studija izdaje interdisciplnarni znanstveno-stručni časopis Kroatologija.

Za sve upite u vezi sa znanstvenom i stručnom djelatnošću Fakulteta hrvatskih studija, možete se obratiti 


Objavljeno: 1. 3. 2016. u 10:53
Jasminka Despot Lučanin

Događanja, natječaji i mogućnosti umrežavanja iz područja „Europa u promjenjivom svijetu – uključiva, inovativna i promišljena društva“ i „Znanost s društvom i za društvo“.  U privitku su i obavijesti Zajedničkog istraživačkog centra  "Science and Policy: What's on the EU's agenda?" s pregledom aktivnosti institucija Europske unije, međunarodnih i europskih konferencija i Zajedničkog istraživačkog centra.

Marina Pražetina

Viša stručna savjetnica, Odjel za Obzor 2020. 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije

marina.prazetina@mobilnost.hrwww.mobilnost.hr

www.obzor2020.hr

DOGAĐANJA

  • Otvorena je registracija za konferenciju Obzor 2020. projekta HEIRRI - HEIRRI (Higher Education Institutions and Responsible Research and Innovation) u kojem je jedan od projektnih partnera Sveučilište u Splitu. Konferencija “Teaching Responsible Research and Innovation at University” održat će se 18. ožujka 2016. u Barceloni, Španjolska, CosmoCaixa Science Museum, a registracija je moguća ovdje: http://heirri.eu/1st-heirri-conference/.
  • INNOVEIT 2016 inovacijski forum Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT) održat će se 25. i 26. travnja 2016. Detalje o događanju možete pronaći ovdje: http://eit.europa.eu/interact/events/INNOVEIT-2016
  • Webinar o prijavi interdisciplinarnih projekata Obzora 2020. iz područja zdravlja i društvenih i humanističkih znanosti te pisanju uspješnih projektnih prijedloga moguće je pogledati ovdje.

NATJEČAJI

  • Social Innovation Tournament prijava za nagradu u društvenim inovacijama u iznosu od 50 000 eura i 20 000 eura za prvu i drugu nagradu moguća je putem ispunjavanja prijavnog obrasca do 15. ožujka 2016. Sve detalje o natječaju možete pronaći ovdje.

PARTNER SEARCH

SwafS-03-2016-2017: Support to research organisations to implement gender equality plans

SwafS-04-2016: Opening Research Organisations in the European Research Area

SwafS-19-2016: Networking of National representatives and resources centres on Gender in R&I

  • Konferencija umrežavanja za koordinatore i partnere zainteresirane za prijavu projektnih prijedloga na natječaje radnog programa 16. Science with and for society 2016-17 s rokom prijave 30. kolovoza 2016. održat će se 3. ožujka 2016. u Bruxellesu u organizaciji Europske komisije i mreže nacionalnih kontakt osoba SiS.net2. Informacije je moguće pronaći putem poveznice: https://www.b2match.eu/horizon-swafs2016

Marina Pražetina

Viša stručna savjetnica, Odjel za Obzor 2020. 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije

marina.prazetina@mobilnost.hrwww.mobilnost.hr

www.obzor2020.hr

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic