Objavljeno: 27. 2. 2018. u 10:04
Uređeno: 27. 2. 2018. u 10:06
Tea Cacović

HERA (Humanities in the European Research Area) projekt je Europske komisije i institucija koje financiraju i promoviraju znanost iz 23 europske države, a namijenjen je isključivo znanstvenicima iz područja humanističkih znanosti.

Republika Hrvatska postala je punopravna članica HERA-e putem Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, koja koordinira program za hrvatske znanstvenike i Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, koje financijski podupire program.

Svrha programa HERA je:

  • poticati transnacionalnu istraživačku suradnju unutar humanističkih znanosti

  • omogućiti humanističkim znanostima da vrše odgovarajuću i dinamičku ulogu unutar Europskog istraživačkog prostora i unutar programa EU

  • prevladati fragmentacije istraživanja i unaprijediti nova i inovativna istraživanja u humanističkim znanostima

  • poboljšati suradnju između većeg broja istraživačkih funding agencies u Europi

  • privući daljnje izvore financiranja za istraživanja u humanističkim znanostima, promovirajući profil humanističkih znanosti.

Od 2014. godine u HERA-i sudjeluju 23 europske države: Austrija, Belgija, Republika Češka, Danska, Estonija, Finska, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Nizozemska, Norveška, Njemačka, Poljska, Portugal, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska i Velika Britanija.

Više o programu HERA

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic