O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 8. 3. 2019. u 09:38
Iva Černja Rajter
Psihologija u Praksi (PuP)

"Klub studenata psihologije Feniks i ove vas godine poziva na stručni skup Psihologija u Praksi (PuP), koji će se održati 14. i 15. ožujka na Hrvatskim studijima!

Što radi vojni, a što penološki psiholog? Kako se u praksi primjenjuje mindfulness? Koja je uloga psihologa u pravosuđu? Jesu li svi neuropsiholozi nužno akademski orijentirani? Što podrazumijeva rad s darovitim pojedincima? Bave li se sportski psiholozi samo motivacijom?

Odgovore na ova i brojna druga pitanja potražite na ovogodišnjem izdanju PuP-a, gdje će vam stručnjaci iz raznih područja nastojati približiti aspekte svog rada kroz dvodnevni ciklus predavanja i radionica. Uz bogati program, tradicionalno, vas očekuju nagradne igre, kava, hrana i naravno - veselo društvo!

Ovogodišnji predavači i program, kao i ostale informacije o skupu, bit će naknadno objavljene u samom eventu.

Ulaz je besplatan i otvoren za svu zainteresiranu javnost!

Link na event: https://www.facebook.com/events/1195798153912013/?event_time_id=1195798160578679

O PuP-u:

Psihologija u praksi (PuP) stručni je skup kojeg organizira Klub studenata psihologije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu Feniks. Osnovni cilj PuP-a  je predstaviti studentima psihologije, kao i svima koje psihologija zanima, iskustvo psihologa zaposlenih u različitim područjima struke. "

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS