O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 31. 5. 2016. u 10:14
Iva Černja Rajter


1. OBAVIJEST

Hrvatsko društvo za mentalno zdravlje djece i adolescenata Hrvatskog liječničkog zbora organizira

1. HRVATSKI KONGRES O MENTALNOM ZDRAVLJU DJECE I MLADIH S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

Zagreb, Hotel Dubrovnik, 28.-29.10.2016.

 

Poštovani,

Izrazita nam je čast i zadovoljstvo pozvati vas na 1. hrvatski kongres o mentalnom zdravlju djece i mladih s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom „Mentalno zdravlje djece i mladih - imperativ za budućnost“ koji će se održati u Zagrebu 28. i 29. listopada 2016.

U vremenu globalnih društvenih, ekonomskih, socijalnih i psiholoških promjena i kriza kroz koje prolazimo kao pojedinci, obitelji i društvo, svjedočimo i velikoj pojavnosti problema mentalnog zdravlja djece i mladih koji narušavaju kvalitetu života i uzrokuje patnju pojedinca, obitelji i zajednice u cjelini. Problemi mentalnog zdravlja i psihički poremećaji djece i mladih su vrlo često neprepoznati ili neliječeni.

Što smo u stanju učiniti u prevenciji, dijagnostici, liječenju i rehabilitaciji problema mentalnog zdravlja i psihičkih poremećaja u djece i mladih te senzibiliziranju i podučavanju javnosti u suočavanju s ovom nadolazećom, zapravo već i prisutnom epidemijom?

O brojnim aspektima mentalnog zdravlja djece i mladih, kao jednog od najvećih javno-zdravstvenih problema 21. stoljeća raspravljat ćemo na ovom kongresu. Djeca i mladi su kapital društva, a mentalno zdravlje djece i mladih bogatstvo jednog naroda. Od svih nas očekuje se više no što smo do sada činili. Vjerujemo da svojom aktivnošću možemo i moramo učiniti novi iskorak u unaprijeđenju mentalnog zdravlja djece i mladih kao bitnog činitelja cjelokupnog zdravlja i dobrobiti cijelog društva.

S velikim zadovoljstvom najavljujemo da će nam se na kongresu pridružiti svjetski priznati psihijatar prof. dr. sc. Norman Sartorius kao predsjednik Znanstvenog odbora kongresa i pozvani predavač.

Teme:

 • Razvoj u djetinjstvu i adolescenciji
 • Psihopatologija dječje i adolescentne dobi
 • Neurorazvoji poremećaji
 • Zlostavljanje i zanemarivanje djece i mladih
 • Roditeljstvo, obitelj i mentalno zdravlje djece i mladih
 • Suvremeni mediji i mentalno zdravlje djece i mladih
 • Djeca i mladi u riziku
 • Psihoterapija
 • Psihofarmakoterapija psihičkih poremećaja u djece i adolescenata
 • Forenzički aspekti mentalnog zdravlja djece i adolescenata
 • Multidisciplinaran rad u zaštiti mentanog zdravlja djece i mladih
 • Organizacija službi za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih
 • Izazovi socijalne zaštite djece i mladih s problemima mentalnog zdravlja
 • Školovanje djece i mladih s problemima mentalnog zdravlja

 

Detaljnije informacije o pozvanim predavačima iz Hrvatske i inozemstva, prijavi sažetaka, kotizacijama i programu kongresa bit će vam dostavljene uskoro.

Zabilježite datume:

Veselimo se vašem dolasku!

Doc. dr. sc. Katarina Dodig Ćurković
i Hrvatsko društvo za mentalno zdravlje djece i adolescenata HLZ-a

 

 
Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS