Objavljeno: 20. 7. 2018. u 12:55
Marina Štambuk
Sajam za zrele generacije PRAVO DOBA

Tribina pod nazivom “Čimbenici kvalitete života starijih osoba” održana je 18. 05. 2018. godine od 11:00 do 13:00 sati u u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma (dvorana Cres) u sklopu Sajma za zrele generacije PRAVO DOBA.

Cilj ove tribine je pružiti uvid u stanje ispitivanih pojava u zagrebačkim domovima za starije osobe te prikazati kako se dobiveni rezultati mogu primijeniti u praktičnom radu stručnih djelatnika sa starijim osobama u svrhu očuvanja i poboljšanja kvalitete života u starosti.

Izlagači i teme:

  • Prof. dr. sc Jasminka Despot Lučanin: Prikaz provedbe projekta Kvaliteta spavanja, funkcioniranja i kvaliteta života starijih osoba (Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu) 
  • Doc. dr. sc. Adrijana Košćec Bjelajac: Značaj odnosa kvalitete spavanja i nekih biopsihosocijalnih čimbenika za kvalitetu života korisnika domova za starije osobe (Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada u Zagrebu) 
  • Dr. sc. Damir Lučanin, prof.v.š.: Odnos psihosocijalnih obilježja, zdravlja i duljine života korisnika domova za starije osobe (Zdravstveno veleučilište u Zagrebu)
  • Prof. dr. sc Jasminka Despot Lučanin: Zadovoljstvo životom u starijih osoba – može li se dugoročno predvidjeti? (Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu)

Tribina je prijavljena Hrvatskoj psihološkoj komori i Hrvatskoj komori socijalnih radnika te je bodovana u skladu s njihovim pravilnicima.

Izložena predavanja možete pronaći u repozitoriju.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS