TERENSKA NASTAVA NA DUGOM OTOKU

Terenska nastava za studente treće godine demografije i hrvatskoga iseljeništva počela je u četvrtak 26. svibnja 2022. godine, a održava se na Dugom otoku. Voditelji terenske nastave, doc. dr. sc. Stjepan Šterc i doc. dr. sc. Monika Komušanac su nakon službenoga početka nastave predstavili petodnevni plan i program aktivnosti kojima će se realizirati osnovni cilj nastave, a to je poimanje koncepta „otočnosti“ u demografskim  i razvojnim okvirima na primjeru jedne skupine sjevernodalmatinskih otoka.


Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic