Uvod u kliničku psihologiju
Šifra: 38645
ECTS: 3.0
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Dario Vučenović
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Studenti će se kroz ovaj kolegij upoznati s osnovama kliničke psihologije što uključuje: definiranje područja kliničke psihologije, upoznavanje s aktivnostima kliničkih psihologa, opći pregled povijesnog razvoja kliničke psihologije, karakteristike kliničkog pristupa, ključna pitanja procjenjivanja i mjerenja u kliničkoj psihologiji te specifičnosti istraživanja u kliničkoj psihologiji.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , Nietzel MT, Bernstein DA, Milich R. (2002). Uvod u kliničku psihologiju. Jastrebarsko: Naklada Slap.;, , , .
Preporučena literatura:
  1. , Biro, M., Butollo, W. (ur.); Klinička psihologija,; Novi Sad: Katedra za kliničku psihologiju, Ludwig Maximilians Universitat i Futura publikacije. (2003), , , .
6. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Psihologija
Termini konzultacija:
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic