Istraživačka skupina - Interpretacija novovjekovnih izvora
Šifra: 62006
ECTS: 6.0
Nositelji: prof. dr. sc. Željko Holjevac
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Seminar 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj kolegija je upoznati studente s osnovnim podacima i povijesnim procesima koji su se odvijali na prostoru Hrvatske u novom vijeku, upoznati ih s osnovnom problematikom proučavanja hrvatske novovjekovne povijesti, te ih pripremiti za samostalni rad na interpretaciji novovjekovnih izvora.
Literatura:
  1. ur. Stjepan Sršan; Vizitacije - Visitationes canonicae - Kanonske vizitacije; Državni arhiv u Osijeku (2003)
  2. ur. Ive Mažuran; Komorski popisi - Stanovništvo i vlastelinstva u Slavoniji 1736. godine i njihova ekonomska podloga; Zavod za znanstveni rad HAZU, Osijek (1993)
  3. Adam Baltazar Krčelić; Kronika, Annuae ili Historija 1748.-1767.; JAZU, Zagreb (1952)
  4. Izvještaj o Dalmaciji Antuna Giustiniana godine 1575. - Vicko Solitro, Povijesni dokumenti o Istri i Dalmaciji; Split (1989)
  5. Katica Miholović; Statut grada Karlovca 1778; Karlovac (2000)
3. semestar
POV-dipl (5390): Istraživačke skupine - Redovni smjer - Znanstveni
Termini konzultacija:
Obavijesti
Objavljeno: 13. 10. 2014. u 09:29
Darko Vitek

Novi terin kolegija Istraživačka skupina - interpretacija novovjekovnih izvora je u utorak u 11,10h.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2022. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS