Praktične vježbe predmetne metodike [Filozofija]
Šifra: 144734
ECTS: 5.0
Nositelji: doc. dr. sc. Marjan Ninčević
Izvođači: doc. dr. sc. Marjan Ninčević - Metodičke vježbe
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Metodičke vježbe 30
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Temeljni je cilj predmeta praktično osposobiti studente za rad u srednjim školama. Očekuje se da studenti praktično primijene, održavajući samostalno nastavne sate, znanja stečena iz Pedagogije, Didaktike i Metodike (nastave filozofije). Cilj je da studenti ovladaju osnovnim nastavnim metodama i oblicima koristeći pri tome suvremene medije te da u što većoj mjeri primjenjuju kao nastavni oblik samostalan rad učenika kroz osmišljavanje kreativnih radionica.
Literatura:
  1. Nastavni plan i program iz filozofije;
  2. Ispitni katalog iz filozofije i Ispitni katalog iz etike;
  3. Katalog odobrenih udžbenika za određenu školsku godinu;
3. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Filozofija
Obavezni predmet - Redovni smjer - Nastavnički
Termini konzultacija:
  • doc. dr. sc. Marjan Ninčević:

    Srijedom od 13 do 14 sati, soba br. 106

    Lokacija: 106
Objavljeno: 30. 11. 2020. u 16:08
Marjan Ninčević

Drage kolegice i kolege,

od ovog tjedna nastavu na kolegiju Praktične vježbe predmetne metodike - filozofija izvodit ćemo "on line" u terminu koji je naveden u rasporedu, odnosno kao i do sada. Link za on line nastavu nalazi se na Merlinu,a pristupna šifra je: prakticne2020 

Molim one koji održavaju nastavni sat da se pripreme. 

Vidimo se "on line" u četvrtak u 11.10 sati.

Srdačno,

M. Ninčević

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS