Televizijsko novinarstvo
Šifra: 57245
ECTS: 4.0
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Vine Mihaljević
Izvođači: Petra Begović, mag. comm. - Vježbe u praktikumu
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,1,0

U dogovoru sa studentima upisanim na predmetu, nastavnik će osigurati što veći broj elemenata nastave na engleskom jeziku, odnosno istovremeno i na engleskom i na hrvatskom za mješovite grupe (dvojezični nastavni materijali i dvojezični ispiti). Razina 2 također uključuje dodatni individualni rad sa stranim studentima (slično kao i razina 1) za nastavne elemente koji se drže na hrvatskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Vježbe u praktikumu 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Približiti studentima televizijsko novinarstvo putem praktičnih vježbi u kojima će primjenjivati i usavršavati novinarske vještine koje se primjenjuju na televiziji, prikupljajući i obrađujući informacije te snimajući, montirajući i objavljujući video priloge u različitim televizijskim žanrovima.
Literatura:
  1. Tena Perišin: Televizijske vijesti
  2. Gittlin, Todd: Inside prime time
  3. Portman N., Powers S: How to Watch TV News
  4. Zvonko Letica: Televizijsko novinarstvo
2. semestar
KOM-dipl (4393): MEDIJI: Specijalistička radna grupa 2. - Redovni studij - Komunikologija
Termini konzultacija:
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS