Korporativne komunikacije
Šifra: 125909
ECTS: 4.0
Nositelji: v. pred. mr. sc. Zdeslav Milas
Izvođači: pred. Vladimir Preselj - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,1,0

U dogovoru sa studentima upisanim na predmetu, nastavnik će osigurati što veći broj elemenata nastave na engleskom jeziku, odnosno istovremeno i na engleskom i na hrvatskom za mješovite grupe (dvojezični nastavni materijali i dvojezični ispiti). Razina 2 također uključuje dodatni individualni rad sa stranim studentima (slično kao i razina 1) za nastavne elemente koji se drže na hrvatskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 15
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj je kolegija Korporativno komuniciranje upoznavanje studenata s osnovnim ciljevima i oblicima korporativne komunikacije u poduzećima, približiti ih sa specifičnostima korporativnih odnosa s medijima, internoj komunikaciji, javnih poslova i odnosima s investitorima. Također se posvećuje pozornost na pristup strateškoj komunikaciji prema ključnim dionicima poduzeća. U konačnici, studenti će biti sposobni sastaviti komunikacijski plan za specifičnu kampanju.
Literatura:
  1. Milas, Zdeslav: Uvod u korporativnu komunikaciju. Teorijski pristupi i organizacijski modeli.
  2. Jugo, Damir: Strategije odnosa s javnošću.
Preporučena literatura:
  1. Tomić, Zoran: Odnosi s javnošću. Teorija i praksa
  2. Cornelissen, Joep: Corporate Communication: A Guide to Theory and Practice
  3. Argenti, Paul: Corporate Communication
  4. Riel, Cees B.M; Fombrun, Charles J.: Essentials of Corporate Communication. Implementing practices for effective reputation management
1. semestar
KOM-dipl (4397): Izborni kolegiji - Redovni studij - Komunikologija

2. semestar
KOM-dipl (4397): Izborni kolegiji - Redovni studij - Komunikologija

3. semestar
KOM-dipl (4397): Izborni kolegiji - Redovni studij - Komunikologija
Termini konzultacija:
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS