O vanjskom suradniku
Spomenka Bogdanić, pred.
Zvanje:predavač
Konzultacije:


 utorkom  od 12,45 do 13,45,  i prema dogovoru elektroničkom poštom.

Telefon:245-7642
Telefon kućni:7642
E-mail: E-mail
Odsjek: ODSJEK ZA KOMUNIKOLOGIJU

Životopis

Rođena 1957 godine u Zagrebu.
Diplomirala je engleski jezik i književnost i španjolski jezik na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 1998. godine predaje kolegije iz engleskog jezika na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, prvo u vanjskoj suradnji, a od 2004. godine na radnom mjestu predavača engleskog jezika. Usporedno je od 2001. do 2007. godine bila voditeljica kolegija Jezične vježbe 2 i Integrirane jezične vježbe na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Na Hrvatskim je studijima utemeljila kolegije iz engleskog jezika za studente komunikologije i za njih izradila nastavne programe. Voditeljica je kolegija Engleski jezik u novinarstvu, Pisanje na engleskom jeziku, Engleski jezik: novinarski prijevod i Suvremeni engleski jezik u medijskoj kulturi. Na web stranice Hrvatskih studija postavila je vježbe kao nastavni tekst pod naslovom English for Journalists: Activities, Tasks and Exercises za kolegij Engleski jezik u novinarstvu za studente komunikologije. Autor je prijevoda i nekoliko stručnih radova. Održala je nekoliko izlaganja na domaćim i međunarodnim znanstvenim konferencijama i stručnim skupovima. Članica je HUPE-a (Hrvatskog udruženja profesora engleskog jezika).

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS