O vanjskom suradniku
Ljiljana Marks, prof. dr. sc.
Zvanje:naslovni redoviti profesor
E-mail: E-mail
Odsjek: ODSJEK ZA KROATOLOGIJU

Nastava

preddiplomski

diplomski

Životopis

Ljiljana Marks je rođena 1949. godine u Đurđenovcu, diplomirala 1973. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (Jugoslavenski jezici i književnosti i Njemački jezik). Magistrirala i doktorirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (Zagrebačke usmene priče te njihove stilografske obrade u hrvatskoj književnost ). Godine 1998. izabrana je za znanstvenu suradnicu u Institutu za etnologiju i folkloristiku, godine 2001. u višu znanstvenu suradnicu te 2004. u znanstvenu savjetnicu, 2010. ponovno u znanstvenu savjetnicu (trajni izbor). Izabrana je i u znanstveno-nastavno zvanje naslovnog redovitog profesora u području humanističkih znanosti, polje: etnologija i antropologija (naslovno zvanje. Radi u Institutu za etnologiju i folkloristiku od 1974., gdje istražuje empirijski (terenski i arhivski), književnopovijesno i teorijski usmenu književnost, pretežito prozu. Ima pet autorskih i uredničkih knjiga te više od stotinu znanstvenih radova. Rezultati istraživanja objavljeni su u knjigama te znanstvenim radovima u domaćim i međunarodnim (Njemačka, SAD, Ukrajina, Slovačka, Mađarska, Bugarska, Austrija, Italija, Slovenija, Poljska) znanstvenim publikacijama. Bibliografija dostupna na crosbi@bib.irb.hr. Sudjeluje u izradi projekata, suorganizatorica znanstvenih skupova u organizaciji Instituta, izlaže redovito na znanstvenim i stručnim skupovima u zemlji i inozemstvu. Članica je inozemnih i domaćih znanstvenih i stručnih udruženja. Sudjeluje u visokoškolskoj nastavi.

 

 
Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS