O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odjela za psihologiju Hrvatskih studija.


Objavljeno: 1. 4. 2021. u 08:20
Administrator

PuP 2021.

Klub studenata psihologije "Feniks" vas poziva na deveti po redu stručni skup PuP - Psihologija u Praksi, koji će se održati 9. i 10. travnja, ove godine u online formatu! 

Na vašim malim i velikim ekranima, u sklopu predavanja, radionica i panel diskusije, imat ćete priliku čuti iskustva čak 18 psihologa - stručnjaka iz više od deset područja struke, uključujući sportsku, kliničku, forenzičku, vojnu i organizacijsku psihologiju, neuroznanost te različite psihoterapijske pravce. 

Sudjelovanje je i dalje besplatno i otvoreno za svu javnost, ali ove godine je broj sudionika ograničen - stoga pratite naše obavijesti i prijavite se na vrijeme! 

Informacije o prijavama, predavačima i programu objavljujemo na stranici Facebook događaja: https://fb.me/e/3mXTUHcAm

 

O PuP-u:

„Psihologija u praksi“ (PuP) stručni je skup kojeg organizira Klub studenata psihologije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu „Feniks“. Osnovni cilj PuP-a je predstaviti studentima psihologije, kao i svima koje psihologija zanima, iskustvo psihologa zaposlenih u različitim područjima struke.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2022. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS