Objavljeno: 3. 11. 2016. u 10:14
Uređeno: 3. 11. 2016. u 10:15
Iva Ćalić

Poštovani,

za hrvatsku znanstvenu zajednicu otvoren je probni pristup na zbirku istraživačkih i akademskih časopisa Oxford Journals.

Pregledajte popis časopisa i upute za korištenje zbirke.

Pristup je otvoren do 4. prosinca 2016., a zbirku možete pretražiti ovdje.

 

 


U zbirci se može pronaći preko 300 naslova koji pokrivaju područja prirodnih, društvenih i humanističkih znanosti te medicinu i zdravstvo.

Dostupni su svi časopisi od 1997. godine do danas.

Izdavač ovih časopisa je britanski Oxford University Press (OUP), ogranak Sveučilišta u Oxfordu čija duga povijest u izdavaštvu seže čak do 16. stoljeća. 

Jedan je od prvih akademskih nakladnika koji je izdao časopis u otvorenom pristupu te predstavio model hibridnog časopisa. Časopisi OUP-a nalaze se u 10% časopisa s najvećim faktorom utjecaja, a na mjesečnoj razini preuzima se oko tri milijuna članaka.


Napomena: Probni pristup za pojedine akademske i istraživačke ustanove otvoren je samo za časopise iz područja koja pokrivaju te institucije.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS