Objavljeno: 22. 10. 2015. u 14:17
Uređeno: 22. 10. 2015. u 14:18
Iva Ćalić
Međunarodni tjedan otvorenog pristupa...

Međunarodni tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week – Open for Collaboration)  se održava od 19. do 23. listopada 2015. (više na http://www.openaccessweek.org/) s ciljem promicanja i poticanja aktivne primjene načela otvorenog pristupa.

Srce već niz godina aktivno promovira i primjenjuje otvoreni pristup u Hrvatskoj, stoga se i ove godine pridružilo obilježavanju Međunarodnog tjedna otvorenog pristupa (Open Access Week – Open for Collaboration) koji se održava od 19. do 23. listopada 2015. (više na http://www.openaccessweek.org/) s ciljem promicanja i poticanja aktivne primjene načela otvorenog pristupa.

Dabar je jedan od servisa koje Srce sustavno gradi i razvija, a koji služi sustavnoj brizi za podatke, omogućava objavljivanje u otvorenom pristupu ili doprinosi otvorenom obrazovanju. Doprinos otvorenom pristupu vidljiv je kroz dostupnost više od 1000 cjelovitih tekstova završnih i diplomskih radova.

Više o otvorenom pristupu možete pročitati na informativnom plakatu Srca (pdf).

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS