Ispiti

Ljetni ispitni rok u ak. god. 2023./2024.

Ljetni ispitni rok počinje u ponedjeljak, 10. lipnja 2024. i traje do petka 12. srpnja 2024. 

Termine ispitnih rokova možete vidjeti na linku: https://www.fhs.unizg.hr/ispiti/pretraga_rokova

 

Prijava ispita putem Studomata za kolegije koji se održavaju u ponedjeljak, 10. lipnja i utorak 11. lipnja 2024. 

Studenti koji žele izaći na ispite koji se održavaju u ponedjeljak, 10. lipnja i utorak 11. lipnja 2024. mogu prijaviti ispit od srijede, 5. lipnja 2024. godine, od 10.00 sati. Vrijeme prijave ispita je do subote, 8. lipnja 2024. do 22.59 h, vrijeme odjave ispita je do subote 8. lipnja 2024. do 23.59 h.

Za sve ostale termine ispita vrijeme prijave počinje u petak, 7. lipnja 2024. godine u 23:59. Vrijeme odjave ispita studenti mogu vidjeti na Studomatu kad prijavljuju ispit.

 

Za sve kolegije koji imaju kolokvije nastavnici su odredili najmanje dva ispitna termina po kolegiju, a tri termina za kolegije koji nemaju kolokvije, vodeći računa da vremenski razmak između pojedinih termina ne bude manji od sedam dana. Ispitni su termini ponuđeni i za kolegije na kojima ima studenta koji nisu položili kolegij.

Nastavnici su pazili da termini ispita budu raspoređeni tijekom čitavoga ispitnoga roka, kako se ne bi dogodilo da u istom danu budu zakazani ispiti za dva ili više obveznih kolegija iste studijske godine iz istoga semestra. Molimo studente da jave nastavnicima o kojima je riječ ako je na nekim kolegijima zaostalo preklapanje vremena izlaska na ispit ili u slučaju manjega broja ponuđenih ispitnih termina.

Molimo studente ako primijete da za neki kolegij nema ponuđenoga ispitnoga roka da obavijeste gđu. Snježanu Konovski u Službu za nastavu i studente, na mail: skonovski@fhs.hr.

Također molimo studente da se u slučaju kada se na neki ispit ne mogu prijaviti, dođu u Službu za nastavu i studente kako bismo riješili problem. 

NAKON ISTEKA ROKA PRIJAVE PREKO STUDOMATA, NEĆE BITI NAKNADNIH PRIJAVA U REFERADI.  

ISPITNI ROKOVI U AKADEMSKOJ GODINI 2023./2024. I OSTALE INFORMACIJE O ISPITIMA

Zimski ispitni rok počinje u ponedjeljak, 29. siječnja 2024. i traje do petka, 23. veljače 2024.

Ljetni ispitni rok počinje u ponedjeljak, 10. lipnja 2024. i traje do petka, 12. srpnja 2024.

Jesenski ispitni rok počinje u ponedjeljak, 26. kolovoza 2024. do petka, 6. rujna 2024.

Termine ispitnih rokova možete vidjeti na linku: https://www.fhs.unizg.hr/ispiti/pretraga_rokova

  

PODSJETNIK ZA STUDENTE KOJI PRIJAVLJUJU ISPITE PUTEM STUDOMATA

Molimo studente da obrate pozornost na termine prijave i odjave ispita preko Studomata za svaki pojedini kolegij, s obzirom na to da se svaka neodjavljena prijava ispita, ili neizlazak na ispit evidentira kao iskorišteni izlazak. U slučaju da termin ispita upisan u tablici na web-u nije jednak terminu ispita upisanom u Studomatu, molimo vas da Službi za nastavu i studente javite neslaganje u terminima. To možete učiniti osobno u radno vrijeme službe svakim radnim danom od 9,00-12,00 sati i od 13.00-15,00 sati, na e-mail: skonovski@fhs.hr ili na telefon 012457628.

Student može četiri (4) puta prijaviti ispit.  Četvrti put ispit se održava pred nastavničkim povjerenstvom.

Studenti su dužni pratiti broj prijava na ispit!

Student je dužan upozoriti nastavnika ako izlazi 4. puta na ispit.

Student koji  ispit  prijavljuje  4. puta i ne položi ga, sljedeće akademske godine  mora ponovo upisati navedeni predmet i odslušati ga. (čl. 70 Pravilnika o preddiplomskim i diplomskim studijima Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu).

Tijekom ispitnoga roka studenti su dužni pratiti stanje svojih prijava i odjava ispita, budući da naknadne prijave i odjave ispita nisu moguće.

Studenti su dužni pratiti obavijesti na mrežnim stranicama Fakulteta hrvatskih studija, a posebno moguće izmjene i dopune termina ispitnih rokova.
U slučaju kada nastavnik promijeni datum ispita na koji ima već ranije prijavljenih studenata, upozoravamo studente da putem Studomata prate prijave i odjave ispita, jer je moguće da će se u slučaju promjene termina morati ponovno prijaviti na ispit u novom terminu, osim ako u obavijesti o promjeni termina nije drugačije naznačeno.

Studenti koji ispit nisu prijavili preko Studomata neće moći pristupiti ispitu.

Informacije o polaganju ispita i pravima studenata navedene su u Pravilniku o preddiplomskim i diplomskim studijima Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Točno mjesto i dvorana u kojoj će se ispit održati bit će objavljen na oglasnoj ploči Fakulteta hrvatskih studija posebno za svaki dan ispitnih rokova.

 


Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic